אחרי סגר שני במדינה ושהייה ממושכת בבתים, כולנו פיתחנו קצת את יכולות הבישול והאפייה. למי שעוד מזמין מבחוץ באופן יומיומי, עקבו אחר המדריך הזה לשיפוץ המטבח, ואולי הוא יהפוך להיות החלל האהוב עליכם בבית גם כן.
שלב א': תכנון נכון
מאיפה מתחילים ומה אנחנו רוצים? אלו השאלות שחשוב לשאול את עצמנו לפני תחילת השיפוץ. האם אנחנו רק רוצים להחליף שיש? האם אנחנו מעוניינים בארונות חדשים? מה לגבי גז וכיור?
כשיהיו לנו את התשובות לשאלות אלו, נוכל לצייר שרטוט ראשוני של המטבח, כמובן עם התחשבות בתשתיות הקיימות או שינוי שלהן במידת הנדרש.
טיפ חשוב: כאשר מתכננים היכן למקם את הגז, שימו לב שישנה נקודת אוורור בקרבת מקום, כגון חלון, או לחלופין, קולט אדים.


שלב ב': הוצאה לפועל
אחרי שכל התכניות התקבלו, מתחילים לעבד אותן לכדי מציאות. בדרך כלל החלק העיקרי בשיפוץ המטבח הוא השיש. ניתן כמובן לבחור משטח עבודה שאינו עשוי שיש, כגון מתכת, אך רוב הזוגות מעדיפים לבחור בשיש.
אבן קיסר: משטח השיש בו בוחרים רוב האנשים. היתרון של שיש זה הוא שהוא עמיד וחזק, לא מתלכלך בקלות, ונוח לעבודה. החיסרון העיקרי הוא שאינו עמיד בפני חום.
שיש גרניט: משטח השיש החזק והעמיד ביותר. יכול להחזיק גם תחת חום ועמיד בפני שריטות. החיסרון בשיש זה הוא מחירו היקר.
קוריאן: חומר חדשני ופורץ דרך, נעים למגע ובלתי חדיר. מחזיק לאורך זמן ויחסית קל לעיבוד.


שלב ג': נהנים מהמטבח החדש ומבשלים
לאחר ששלבי התכנון וההוצאה לפועל הושלמו, נותר רק ליהנות ולהשוויץ במטבח החדש.
בתיאבון ובהנאה!

